Wonen aan De Gyselaar
Het plan De appartementen De bewoners Duurzaam wonen Contact

De bewoners

Stel je voor: je woont in een gloednieuw appartement. Op een plek omringd door mensen, die écht naar elkaar omkijken. Die elkaar kennen en helpen als dat nodig is. Dit idee wordt werkelijkheid aan De Gyselaar in Amstenrade.

Samen aan de slag
Toekomstige bewoners gaan samen aan de slag om het leven in dit nieuwe woongebouw vorm te geven. Een uniek traject waar we samen met een aantal geïnteresseerden op onderzoek zijn gegaan naar wensen en behoeftes. Hoe wil men wonen? Welke leef- en woonvormen passen hierbij? En, hoe kan ZOwonen daarbij helpen? Tijdens verschillende sessies zijn we aan de slag met deze en andere vragen. 

Voor wie?

  1. Ouderen vanaf 65 jaar (34 appartementen)
    Zolang mogelijk zelfstandig wonen. Dat gunnen wij iedereen. Daarom zijn 34 appartementen bestemd voor mensen ouder dan 65 jaar. En gebeurt er iets in je leven waardoor zorg nodig is, dan zijn de appartementen  hiervoor in te richten. Ze zijn zodanig gemaakt dat ze zelfs voor mensen in een rolstoel geschikt zijn. 
  2. Mensen met een sociaal hart vanaf 23 jaar (14 appartementen)
    Ben je ouder dan 23 jaar en maak je graag een praatje met anderen? Bied je met plezier een helpende hand? Of organiseer jij wel eens een activiteit? Dan past wonen aan De Gyselaar misschien bij jou. Het biedt jou de kans om deel uit te maken van een gemixte en hechte gemeenschap.

Voorwaarden/voorrang

De kale huurprijs van deze appartementen is ongeveer 647 euro. Het is dus een sociale huurwoning waar huurtoeslag mogelijk is. Dit betekent dat er regels zijn rondom het inkomen dat je hebt. Bekijk hier de actuele inkomensgrenzen.

Mensen die wonen in Amstenrade en de rest van de gemeente Beekdaelen krijgen voorrang op deze appartementen.

Zorg er alvast voor dat je een inschrijving hebt bij thuisinlimburg.nl. En zorg ervoor dat je inschrijving daar helemaal compleet is, zoals het uploaden van de Inkomensverklaring.

Planning

Start werving geïnteresseerden

nov
2023

Start ophalen behoeftes en wensen om fijn te kunnen wonen

Groep geïnteresseerden denkt mee.

Kijken op de bouw voor geïnteresseerden

Mogelijkheid om een gevoel te krijgen van het appartement. Zodat geïnteresseerden nog beter weten of ze hier willen wonen. 

Selectiegesprekken met geïnteresseerden jonger dan 65 jaar

Persoonlijk gesprek om te bepalen of geïnteresseerde hier mag komen wonen.

Definitieve selectie nieuwe bewoners jonger dan 65 jaar

Na de selectiegesprekken volgt een definitieve toewijzing of afwijzing op basis van voorrangsregels, inschrijfduur en passend toewijzen.

Advertentie 34 appartementen voor ouderen op thuisinlimburg.nl

Definitieve interesse doorgeven door te reageren op de advertentie.

Definitieve selectie nieuwe bewoners ouder dan 65 jaar

Op basis van voorrangsregels, inschrijfduur en passend toewijzen bekendmaking wie een appartement krijgt toegewezen.

Kijk- en meetdag in het eigen appartement

Nieuwe bewoners krijgen bijna de sleutel. Nu is tijd om op te meten en nog een keer te kijken hoe hun nieuwe appartement eruit ziet. 

sep
2024

Sleuteloverdracht

Verwachte oplevermaand. De nieuwe bewoners krijgen dan de sleutel en kunnen beginnen met klussen en verhuizen.